Now Playing Tracks

thekhooll:

House of Writing Blank Studio

"blank studio was invited to participate in this competition to design of a small residence or cabin to promote and encourage literary creativity. The residence is  suspended high above the ground by cables from an existing, open-weave concrete canopy to afford views to the Alps, the lake, and the surrounding countryside of western Switzerland. The dwelling would be for short-term stays, anywhere from one month to one year, giving the writer full access to the large adjacent library, auditorium, exhibition areas, and communal dining. 

The proposal is a lean, glassy structure that is divided into three levels. The lowest level is for entry, food preparation and dining, and for entertaining guests. The center of the building is an open, thoughtful space, bordered by stairs that access the sleeping area on the next level, and ascend to the uppermost level where the writer’s loft is located, affording prominent, elevated views of the countryside. Internally, the residence is lined with bleached birch wood on the walls and ceilings, and black-stained oak for the floors and stairs. To respond to the existing buildings use of white concrete, we propose wrapping the building in a satin-etched, translucent glass and satin-finished, stainless steel to softly collect and disperse the available daylight.”

(Source: archatlas)

We make Tumblr themes